Nådeløse nordmenn. by Eirik Veum

Nådeløse nordmenn.

By Eirik Veum

  • Release Date: 2014-11-13
  • Genre: Military
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Den tyske okkupasjonsmakten hadde et stort behov for å ha kontroll med den norske befolkningen. All motstandsvirksomhet innenfor landets grenser måtte kartlegges og bekjempes. Dette arbeidet ble organisert av det tyske sikkerhetspolitiet. Mest kjent er det tyske sikkerhetspolitiets avdeling IV, Geheime Staatspolizei, ofte kun omtalt som Gestapo. Denne avdelingen var den utøvende, eller operative, delen av virksomheten.
Et betydelig antall nordmenn ble vervet til tjeneste hos det tyske sikkerhetspolitiet. Totalt er det snakk om mange hundre norske statsborgere. Mange av dem fungerte i det skjulte som informanter og angivere, men en del utførte også andre politifaglige oppgaver. For første gang gis det en samlet fremstilling av hvem de var, hva slags tjeneste de utførte, hvilke forbrytelser de var med på og hva om skjedde med dem under og etter rettsoppgjøret etter krigen.

Reviews

  • Denne boka må det bli tv-serie om uten tvil

    5
    By RUNEJ1983
    Denne boka må det bli tv-serie om uten tvil. Her er det masse interessant informasjon som må dokumenteres i film format.

keyboard_arrow_up