Sinte hvite menn by Audhild Skoglund

Sinte hvite menn

By Audhild Skoglund

  • Release Date: 2013-12-06
  • Genre: Politics & Current Affairs
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Hva får ensomme ulver til å begå terrorhandlinger? Og hva skiller dem fra terrorister som opererer i grupper? I Sinte hvite menn blir historien, ideologien og psykologien til kjente og mindre kjente soloterrorister som Timothy McVeigh, Lasermannen John Ausonius, Peter Mangs, Ted Kaczynski, og Anders Behring Breivik gått etter i sømmene, på jakt etter det som skiller en voldelig terrorist fra en alminnelig ekstremist. «Jeg ønsker å forstå veien fra barndom og oppvekst, frem til terroristen står der med detonatoren til bomben eller med maskingeværet klart til å fyre av. Hvordan spiller personlige opplevelser, ideologi og personlighet sammen, slik at en McVeigh, en Breivik eller en Kaczynski bestemmer seg for å starte sin private krig mot samfunnet? Går det an å forstå logikken deres?» spør Skoglund i denne boka.

Audhild Skoglund, født 26. november 1970 i Narvik, er folklorist, språkarbeider og frilansskribent. Hun er bosatt i Praha.
Skoglund har tidligere gitt ut bøkene Jakten på en indre gud – new age som religionsform og samfunnsstrømning (Cappelen, 1999) og Sekter (Humanist forlag, 2011). Hun har også jobbet som journalist, forlagsredaktør og forsker. Hun har cand.philol.-graden fra Universitetet i Oslo og har særlig jobbet med kontroverser innen religionsfeltet. I tillegg til å produsere en stor mengde artikler om dette har hun jevnlig stilt opp i mediene for å kommentere aktuelle nyhetssaker, samt holdt foredrag i inn- og utland. De siste årene har hun også bidratt i debatten om politisk ekstremisme.

keyboard_arrow_up