Ekstremismens kjennetegn. Ansvar og motsvar by Lars Gule

Ekstremismens kjennetegn. Ansvar og motsvar

By Lars Gule

  • Release Date: 2013-04-10
  • Genre: Politics & Current Affairs
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Hvordan kjenne igjen og ta til motmæle mot ekstremister? Filosofen og samfunnsdebattanten Lars Gule tar leseren med inn i samfunnsdebattens irrganger, feilslutninger og konspirasjonsteorier. Særlig på Internett florerer ekstreme oppfatninger av hva som er virkelig, men også av hva som er moralsk rett og galt.
Ekstremismens kjennetegn hjelper deg til å skille ekstremisme fra gangbare oppfatninger, og viser hvordan du kan slå tilbake. Den drøfter også hvordan ekstreme meninger og posisjoner kan føre til ekstreme handlinger.

Lars Gule (f.1955) er filosof, Midtøstenkjenner og samfunnsdebattant. Han har doktorgrad i filosofi fra Universitetet i Bergen, der han også studerte historie og samfunnsfag. Han har særlig arbeidet med islams politiske tenkning, Midtøsten, menneskerettigheter og det flerkulturelle samfunn. Fra 2000 og ut 2005 var han generalsekretær I Human-Etisk Forbund. Siden 2006 har han arbeidet ved Høgskolen i Oslo og Akershus.
Gule har utgitt en rekke bøker og artikler, og er en av Norges mest kunnskapsrike og erfarne debattanter. I en årrekke har han imøtegått mange av de mest innbitte innvandringsmotstandere og såkalte islamkritikere på Internett, blant dem Anders Behring Breivik.

keyboard_arrow_up