God glid by Hans Olav Hamran

God glid

By Hans Olav Hamran

 • Release Date: 2012-08-26
 • Genre: Sports & Outdoors
Score: 4.5
4.5
From 41 Ratings
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

God glid er boka for foreldre med barn som konkurrerer på ski, for birkebeinere eller andre som preparerer ski til renn. Du er nybegynner eller erfaren, men ønsker å bli en bedre skismører. God glid er pedagogisk oppbygget og setter skipreparering i system. Etter å ha lest denne boka kan du diskutere med de proffe smørerne – for det er faktisk ikke så komplisert!

Forfatteren legger vekt på at leseren selv skal få kunnskap til å ta egne valg, men gir også konkrete råd til skismøring. Leseren vil få en grunnleggende forståelse av ski, smøringspreparater, steinslip og rilling. Det legges vekt på hvordan man velger glider, festesmøring og struktur. Hvordan leser du snøen? Hva er viktig for å øke glien i ulike temperaturer? Hva med forurensing i løypa? Når trengs egentlig fluor? Hva skal vi rille med? Hvilken struktur skal skiene ha?

I boka analyseres noen elementer nøye, og resultatet er samlet og dokumentert i et eget kapittel. Her analyseres Gallium, Cera, LF-glider, Kuzmin, rilling og kjemien i glider. Dette er stoff som vil kunne skape debatt i det etablerte skimiljøet.

God glid er en interaktiv bok med video, lenker og mange bilder. I tillegg til konkrete råd om skismøring inneholder boken anekdoter fra mer eller mindre vellykkede skirenn.

Forfatteren Hans Olav Hamran (45) er en uhildet amatør med energinivå litt over gjennomsnittet. Han har mange skirenn bak seg, og er formann i skiklubben Koll i Oslo. God glid er skrevet på fritiden, og uavhengig av skismøringsprodusenter og sponsorer

Reviews

 • Du trenger bare en bok om smørning. Denne!

  5
  By NicolaiAasen
  Jeg elsker typer som Hans Olav Hamran. Åpenbart lidenskaplig opptatt av ski og med denne boka har han virkelig gått i dybden. Her fikk jeg bekreftet ting jeg tvilte på men også tilbakevist mye av det jeg trodde på. Ja, denne boka sparer deg penger, så enkelt er det. Og ikke gjennom blind tro (noe jeg føler en del skismørning/prepp produkter der ute krever), men gjennom vitenskapelig metode, hvor du er vitne til H.O. sine experiment, og det er vanskelig å slå når man skal overbevise syns jeg. Hvem skulle trodd at hydrofobi skulle være et så fascinerende tema? Særlig testen der de ulike voksene (CH, LF og HF) settes opp mot hverandre satte kaffen i halsen.. Så, glad i langrenn? Kjøp denne boka. Litt nerd og nysgjerrig? Kjøp denne boka. Klar for en lettere hverdag i smørebua (evt. gi det til noen du kjenner)? Kjøp denne boka.
 • Heretter blir mine unnskyldninger om dårlig gli/grip fattige

  5
  By Springo-140
  Ikke mange spørsmål som gjenstår etter å ha lest denne. Enig i at smøring er gjort for komplisert av markedsleverandørene. Takk for at du fremhevet de 20% som teller både for amatører som meg selv og sikkert også for de med noe mer "milage" i sporet.
 • Fantastisk glid i vinter!

  5
  By rsyverin
  Forenklingene i boka gjør livet som skismører mye enklere og mindre tidkrevende, og glid og feste har aldri vært bedre!
 • Veldig bra smørebok !

  5
  By Normal jente
  Meget nyttig og oversiktlig smørebok. Ideelt for de som har barn som går renn og som synes det er vanskelig å forholde seg til alle produktene på markedet. Mye bra for de mest ihuga ekspertene også.
 • Obligatorisk!

  5
  By Srednal
  Må leses
 • Nyttig for alle

  5
  By Japp Snickers
  Dette var bra Hans Olav. Denne er like bra for ferske ski-foreldre som for oss som smører utfra litt erfaring og mye magefølelse. Smøring, rilling, glider - mao "Go Gli" og feste - er altfor viktig til å ikke forstå hvorfor. Takk for at du har giddet å sette deg inn det grunnleggende, teste, dokumenterer og lage enkle tabeller med resultatene. 79 kr er latterlig billig for denne boken. Det sparer jeg neste gang jeg er i butikken for å kjøpe LF.. ehhh... CH glider. JDessuten har jeg Red Creek riller til salgs..
 • Pedagogisk oppbygget og meget lærerikt

  5
  By BjørnDM
  Her har Hans Olav Hamran hentet frem pedagogen i seg. Boken gir oss glade "smøreamatører" en fantastisk meulighet til med enkle grep få en skikkelig God Gli.
 • God gli

  5
  By Lykke Til
  Fint at det også var et kapitel der boka går i dybden, kapitel 9.

keyboard_arrow_up