Rosa elefanter by Karin Brunk Holmqvist

Rosa elefanter

By Karin Brunk Holmqvist

  • Release Date: 2012-07-05
  • Genre: Fiction & Literature
Score: 3.5
3.5
From 18 Ratings
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

”Nei, du, Selma Jacobsson, det er noe merkelig her, sann mine ord. Jeg kjenner noe i venstre kne, og da er det alltid noe faenskap på gang.”

Det er slutt på freden i Tommarp noe Artur klandrer de nye naboene for. Folk i husene rundt ham er i sannhet besynderlige. 
Ekteparet Hernemo tilhører en religiøs sekt og synger salmer dag og natt. Artur holder øye med dem, overbevist om at de har noe å skjule. Han gjennomsøker hagen deres i all hemmelighet, og finner der en nygravet grav. Like etter blir en mann fra nabolaget meldt savnet … 
Disa flytter inn i det andre nabohuset, og snart begynner ryktene å gå om hippier og flower power. Selma og Artur synes at det der med blomstene høres koselig ut, helt til Artur en dag får se Disa stå splitter naken på trappen.
Selma tar det hele med knusende ro – Artur har alltid hatt god fantasi. Men det varer ikke lenge før hun også blir dratt inn i saken. Spionering ute på jordene, statuer av fete fruer og rosa elefanter er bare begynnelsen.

Når man leser en bok av Karin Brunk Holmqvist trer man inn i en egen verden som er full av varme og glede. Hun er kjent for sine lune og humoristiske skildringer av mennesker som kanskje ikke gjør så mye vesen av seg, men som på mange måter utgjør ryggraden i samfunnet vårt. Som leser ler man gjenkjennende og hjertelig i møtet med hovedpersonene hennes. Bakgrunnen som sosialarbeider er en rik kilde for Karin Brunk Holmqvist når hun skaper sine fortellinger. Hun bor i Österlen i Sverige, omgitt av mann, barn og barnebarn. Når hun ikke skriver, er hun en etterspurt foredragsholder. Tidligere romaner på norsk er Potensgiverne, Rapsgubbene og Sirile gentlemen søkes. Samtlige er bestselgere og, leserne elsker dem. Totalt er de solgt i 270 000 eksemplarer. 

keyboard_arrow_up