Brobyggerne by Jan Guillou

Brobyggerne

By Jan Guillou

 • Release Date: 2011-11-26
 • Genre: Historical
Score: 4.5
4.5
From 60 Ratings
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

<b>Tre brødre, to verdenskriger, ett århundre</b>
Når havet tar både faren og onkelen deres må de tre guttene Oscar, Sverre og Lauritz i det lille fiskeværet på Vestlandet reise inn til Bergen for å prøve å forsørge familien. Ved en ren tilfeldighet oppdager man at de tre små repslagerlærlingene er uvanlig teknisk begavet. Ved hjelp av bergenske velgjørere utdanner guttene seg til jernbane- og brobyggere.
Mange år senere uteksamineres de tre fiskersønnene som diplomingeniører ved universitetet i Dresden. Året er 1901. Meningen nå er at brødrene skal vende tilbake til Norge for å bidra til det mest storartede norske ingeniørprosjektet noensinne - å bygge jernbane mellom Oslo og Bergen.
Men kjærligheten snur om på planene. Den ene broren flykter, bedratt og skamfull, til tysk Østafrika, der han likevel havner på en av tidens største jernbaneprosjekter – strekningen mellom Dar es Salaam og Tanganyikasjøen. Den andre broren flykter også på grunn av kjærligheten, men han ender i London. Bare Lauritz, den eldste broren, vender tilbake til Norge. Som gjengjeld for utdanningen slutter han seg til jernbanebyggingen på Hardangervidda.
I det nye århundret er fremtidsoptimismen stor. Med teknikkens gjennombrudd skal alle kriger være utryddet. Lite aner man om at verden står ovenfor det blodigste og mest dramatiske århundret noensinne. 

Reviews

 • Brobyggerne

  5
  By SiriMac
  En godt skrevet bok som er vel verd å lese Den spenner over 2 kontinenter og fra en utrolig viktig tid for Norge og Afrika. Den er så underholdene at det er stor fare for at en leser langt utover natten, en typisk " Page turner". Jeg kan ikke vente til oppfølgeren (e..) Eiler
 • Guillou tilbake i storform

  5
  By Kai Roger Lindberget
  Historiefortelleren Jan Guillou slik vi husker han fra Arn bøkene er tilbake, ENDELIG! Boka følger de tre Lauritsen brødrene fra barndom på Vestlandet til deltakere på hver sine måter i teknologisk utvikling og storpolitikk. Venter i spenning på bind to.

keyboard_arrow_up