Kongo by David van Reybrouck

Kongo

By David van Reybrouck

  • Release Date: 2011-09-16
  • Genre: Africa
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Kongo – Historien om Afrikas hjerte er en monumental fortelling om en grenseløst fascinerende del av verden. Her føres leseren med på en spennende og lærerik reise gjennom historien til folket og landet og landskapet – og den mektige elven som har gitt området navn og næring. Forfatteren innleder sin livfulle beretning i 1870-årene, og gir nærgående innblikk i slavehandelen og gummiproduksjonen på slutten av 1800-tallet, det belgiske koloniveldet, kampen for uavhengighet, Mobutus brutale diktatur, og forklarer årsakene til krigene som har herjet landet fra 1996 til nå – de dødeligste konfliktene siden annen verdenskrig. 
Kongo bygger på et unikt kildemateriale og en omfattende reisevirksomhet i Sentral-Afrika. De mange hundre intervjuene David Van Reybrouk har gjort i Kinshasas slum og i bitte små landsbyer, så vel som blant utvandrede afrikanere i Europa og Kina, kaster nytt lys over en rik og svært kompleks historie. 

David Van Reybrouck (f. 1971) er kulturhistoriker, arkeolog og forfatter. Han er utdannet ved universitetene i Leuven, Cambridge og Leiden. Han debuterte i 2001 med reportasjeboken De plaag fra Sør-Afrika. Han har siden utgitt en rekke romaner, skuespill og dokumentarbøker.

keyboard_arrow_up