Torpedert by Arthur Iversen

Torpedert

By Arthur Iversen

  • Release Date: 2016-04-21
  • Genre: Biography
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

«Jeg synes du har gjort ett utmerket arbeid for å fram de dramatiske krigshendelsene som rammet din bestefar, Vidkun Ravn», forfatter Jon Michelet
«Jeg er imponert over hvor mye detaljinformasjon du har hentet inn og klart å sette det sammen og inn i en større kontekst.»
-Historiker og forfatter Bjørn Tore Rosendahl ved Stiftelsen Arkivet
«Boken er blitt et unikt og ekte dokument om en krigsseilers opplevelser under krigen, men også oppveksten og tiden etter krigen.»
-Filmregissør Eilert Munch Lund ved Sjøfartsfilm AS
Vidkun Amandus Ravn var kun 16 år gammel da skipet han var om bord på ble senket av en tysk ubåt i 1940. På de neste 12 månedene skulle han få oppleve tre torpederinger til… Etter siste forlis ble han reddet inn til Island. Han møtte der sin store kjærlighet som han delte livet ut med.
Ved hjelp av samtale med familie, Vidkuns private samling, statlige arkiver, museer, internett og bøker har barnebarnet Arthur Iversen skrevet denne nære og personlige historien om sin morfar.
Historien handler primært om krigsårene, men vi følger også Vidkun og hans familie helt fram til hans død som 90-åring i 2013.
Boken kan også betraktes som en hyllest til alle de ca.38000 norske sjømenn som bidro så sterkt til at annen verdenskrig til slutt ble vunnet av de allierte.
Innsatsen deres må aldri glemmes.

keyboard_arrow_up